snö

Idag föll den första snön här i Ludvika!
Hoppas det snöar i Karlstad också, det är så mysigt med snö. Det betyder att hösten är över, och jag gillar verkligen inte höst. Hatar all blåst och regn. Det är ingen idé att sminka sig eller fixa håret eftersom allt blir förstört så fort man går ut ändå. Det är för kallt för sommarjackan och för varmt för vinterjackan. Givetvis är man fåfäng och undviker vinterjackan så länge som möjligt, vilket gör att man fryser konstant....
Våren är lite liknande, men då vet man i alla fall att sommaren är på väg. Och sommaren är min absoluta favoritårstid eftersom jag älskar sol och bad.
Men som sagt.. SNÖ. Hur vackert är inte det?
Nu kan man bylta på sig så att man ser ut som en michelingubbe, kasta snöbollar, åka slalom, åka på skidutflykt, åka snowracer, bygga en snögubbe osv osv. Och sen blir det jul, vilket är supermys eftersom vi ska åka till Sälen och fira i år. Älskar jularna i Sälen.
Lika bra att njuta nu, för jag vet att jag kommer att vara trött på all snö någon gång i februari eftersom jag vill att våren ska sätta igång.
En kopp varm choklad, aldrig lika gott som det är på vintern.
Puss på er alla!

ny mobil!

mobilen

Snygg eller?
Det blev en Z610i... och jag älskar den!
Har ett tillfälligt nummer nu i cirka 10 dagar, sen kommer mitt gamla vanliga nummer att återuppstå. Men har fortfarande inte numret till någon som jag hade numret till förut, så då vet ni varför jag inte hör av mig i alla fall...

MORD

rocky


Just idag fanns det egentligen ingen anledning att kliva upp ur sängen överhuvudtaget.
Därför måste jag beklaga mig lite. Eller mycket!
Jag är så jevla förbannad!


Igår låg jag i sängen och tittade på Desperate Housewives och skrattade lite för mig själv. På det hela taget var det en ganska trevlig kväll, behövde inte ha dåligt samvete heller eftersom jag hunnit plugga lite också. Men när programmet var slut kände jag mig lite tom i magen, så jag bestämde mig för att gå ut i köket och rosta mackor. Nu bor ju jag i korridor, så egentligen skulle jag ha låst efter mig. Men eftersom jag bor precis bredvid köket så brukar jag inte göra det när jag bara hämtar mackor. Och gissa vad som hade hänt på de 5 minuter jag var i köket? 
Någon dumjevel har varit inne i mitt rum och SNOTT MIN MOBIL!!! 
 
Det är inte bara mobilen som gör mig ledsen, för den är egentligen inte värd så mycket. Den har varken kamera eller någonting annat avancerat. Men jag hade sparat gamla söta sms som jag har fått från Thomas och andra, dessa var nästan ett år gamla. De och alla nummer till vänner och bekanta är spårlöst borta :(

Men, man måste ju tänka positivt! Så idag bestämde jag mig för att skaffa hemtelefon så att jag i alla fall är kontaktbar när jag är hemma. Gick ner på Teliabutiken för att ordna detta, smidigt och snabbt... Men inte ens detta gick min väg. En sur kille med äckligt, flottigt backslick talade "snällt" om för mig att han inte kunde koppla in någon telefon eftersom jag inte visste vem den tidigare abbonenten var. Jag försökte förklara att min mobil var stulen och i denna hade jag numret till min hyresvärd. Och hur ska jag få tag i den tidigare abbonenten utan att ha varken nummer eller telefon? Det tyckte inte killen var hans problem och sa surt att: "Ja, men vad hjälper det dig om jag kopplar in telefonen till fel rum?" ... Suck. Ilsket tågade jag ut från Telia och svor inombords på att inte skaffa någon hemtelefon hos dom. Någonsin.
Vilka jevla as!

Men som sagt, tänk positivt! För att belöna mig själv bestämde jag mig för att köpa en ny, fin, rosa mobil. Hade tänkt ut exakt vilken sort jag ville ha, nämligen en: Sony Ericsson Z610I. Givetvis går den bara att köpa om man skaffar 3 abbonnemang. Det går inte ens att köpa den kontant och sätta in sitt Telia simkort utan hela telefonen är enbart programmerad för 3.
Why?? Varför får jag inte ens köpa mobilen jag vill ha? Här hade jag tänkt slösa cirka 3000:- på en sprillans mobil och inte ens det får jag göra.

Sedan, som grädde på moset, hade även någon snott min tvättid idag! Så snart får jag vända trosorna ut och in. Ve.

I alla fall.. Om det är någon som inte får tag i mig just nu, så vet ni varför. Har spärrat mitt gamla simkort och det kommer ett nytt på posten någon gång i nästa vecka. Så jag får i alla fall behålla mitt gamla nummer... Innan dess ska jag på ett eller annat sätt fixa fram en ny mobil.

Jag önskar att jag hade en boxboll just nu.
Lite väl mycket aggressiv energi som vill ut.
Mårr!

telepati

Idag skulle jag ringa Thomas, men han var redan i luren!
Med andra ord så precis när jag slagit in numret och tryckt på lurknappen på min mobil så lyfte han telefonluren hemma för att ringa mig.
Det här har för övrigt hänt mig en gång i livet tidigare, när jag gick på mellanstadiet och skulle ringa Åsa.
Hur häftigt är inte det? Telepati eller slump?
Hihi.

bakistörstig

Hur kommer det sig att det alltid känns på detta viset dagen efter? Som om jag har vandrat en vecka i Sahara utan att dricka vatten. Törstig törstig törstig.
Det nästan gör ont i halsen för att den är så torr och då har jag ändå druckit hela dagen. Hmm.
Alkohol torkar verkligen ut kroppen...

Anyway!
Hade riktigt roligt igår även fast jag önskar att jag hade tagit det lite lugnare. Vill inte vara alltför dryg med folk. Tittade på hockey och drack två heineken + en irish coffey + två hot shots + lite melonlikör hemma hos Kjell. Färjestad förlorade mot Frölunda (!) med 0 - 3. Hur är detta möjligt? Frölunda suger ju!
Lite smådeppade lommade vi hem till oss eftersom Johanna behövde studiero. Jag, Kjell, Thomas och Sivve försökte liva upp oss med.. gissa! Ännu mer alkohol! Hade köpt ett mousserande jordgubbsvin som verkligen var illrött och supersött. Ganska gott första klunken men sen.. Brrr. Fick i mig kanske halva flaskan. Johanna kom förbi en sväng ändå. Sedan var vi lagom runda under fötterna (Johanna dock i nyktert tillstånd!) och studsade hem till Björn. Där hivade jag i mig ett halvt glas bål, för sött det också! Men Björn bjussade mig på två heineken till så jag blidde hur glad som helst. Och hur full som helst. 
Men fick jag nog? Icke!
Det blev en sväng ut på Grand där jag försökte dricka upp en Passoa Passion drink. Men fick den spilld på mig. Killen som spillde köpte mig i och för sig en ny, men jag hade inte behövt den egentligen. Kunde jag inte ha sett det som ett tecken och slutat? Icke! 
Svängde mina lurviga på dansgolvet tills det började snurra och jag mumlade ett "Måste hem. Mår illa" till Thomas som hjälpte mig hem. Som en äkta gentleman. 
Drog trots illamåendet i mig en korv med mos och räksallad på Pelles eftersom att jag fick för mig att det skulle få mig att må bättre. Tror det fungerade, men jag minns inte så mycket mer förrän att jag vaknade imorse med en hals som en Saharaöken. 
Huvva.  

must have?

filippa k skor

Åh, om jag hade vägarna förbi Stockholm skulle jag skutta in på Filippa K och köpa dessa grymt snygga skor!

Har haft totalt shoppingdille den senaste tiden. Var i centrum med Linnea i tisdags och "råkade" shoppa följande: mörkblå stuprörsjeans i storlek 27 (ger mig nästan andningsproblem men enligt erfarenhet vet jag att jeans töjs ut en massa när man använder dem), en svart-vit randig bomullströja med knappar och ett svart plastpärlehalsband. Allt detta på Gina Tricot. På Kicks blev det är superduperrött nagellack också. Måste pigga upp naglarna lite nu när jag är student och inte har råd att gå till salong och göra fejknaglar längre (snyft!). På HM köpte jag två vantar, ett par kritvita mysiga tummisar och ett par lila tummisar med insydda pärlor. Bra att ha nu när det börjar bli kallt! Skulle väl egentligen köpa en fin kappa men har bestämt mig för att jag inte riktigt har råd i år så det blir att ha den gamla som det egentligen inte är någonting fel på .... 

I fredags var jag också och sprang runt i centrum och kunde inte låta bli att köpa en lila top med silvermönster, en knallgrön soft t-shirt top och en knallgrön mysstickad tröja. Även detta på Gina Tricot för ett totalt pris av cirka 400 spänn. Billigt och snyggt! De gröna sakerna kommer dessutom passa superbra ihop med det svarta pärlhalsbandet.

Och ja.. jag köpte mina onödigt dyra adidas sneakers. Kunde ju inte låta bli och jag behöver verkligen ett par sneakers, kan inte vingla omkring i högklackat hela tiden ju! Måste säga att
sneakersnstuff är superbra, fick mina skor cirka en dag efter att jag beställde dem och betalningen gick jättesmidigt över internet!

Herregud.. jag erkänner, jag är en shopaholic!
Shoppa är ett av mina största intressen och det gör mig lyckligare än om jag käkar lyckopiller.
Vi får hålla tummarna för att jag aldrig aldrig blir fattig...
A material girl, in a material world.

haha

Dagens bästa kommentar!


Malin: "Vad är det för fel på mig?"
Thomas: "Du är tjej."
Malin: "Jaha..."


Hihi.
Detta får man efter en dag av känslomässigt urflipp. Ett kort och logiskt svar.
Min pojkvän är rolig! ;)

jag vill ha en...

Vovvevovve2

... HUND! Eller snarare en
Bichon Frisé. Dock kostar den 10 000 - 16 000 spänn så har inte alls råd att köpa en just nu. Har ju inte tid heller, för om jag skaffar vovve vill jag kunna ge den uppmärksamhet. Så det får väl bli när jag skaffar de tre V:na. Villa, Volvo, Vovve.

Jag vet inte riktigt vad det är för fel på mig just nu, känner mig inte helt stabil längre.  Grinade nyss en skvätt (!) över tanken på alla söta små bortglömda hundvalpar som jag bara vill pussa och ta hand om. För att inte tala om alla BÄBISar! Varför är det bäbisar överallt? Och varför är de så jevla söta? Får hjärteknip varje gång jag ser en unge och brister ut i gråt vid tanken av ungar som far illa i världen.

Det är så himla konstigt, har alltid sagt att jag förmodligen inte skulle bli en bra mamma och att jag ska vänta så länge som möjligt med att skaffa barn, om jag skaffar barn. Men plötsligt vill jag har bäbisar. Ett tjog. Och hundvalpar. Ett tjog. Minst.

Vad är det för fel på mig? När blev jag så äckligt känslosam? Och varför?
Är det detta som kallas kvinnliga hormoner så blir jag snart tokig!
Eller har mina lyckopiller slutat funka? Då blir jag snart ännu tokigare.

Nej, det får nog bli en GULDFISK. Det är lite mer i min mognadsnivå just nu. Han ska ha en stor, rund skål med mycket grönt. Och snäckor och ett litet slott han kan gömma sig i. Och han ska heta Olle, för jag hade en gång en dröm om en guldfisk som hetter Olle. Tycker det verkar som ett bra guldfisknamn.

fredagen den trettonde

Idag kommer Thomas och hälsar på mig! ♥
Och jag tänkte smuggla in honom på min klassfest senare. Det kommer nog bli tokkul hoppas jag.

Kort från nollningen finns nu på
mexikas hemsida. Är väl inte den som är med på mest kort, men dyker upp bakom blondinerna ibland i alla fall ;) Det är en fin bild på mig, Linda och Linnea om du orkar leta riktigt ordentligt. Finns också ett kort där jag hoppar runt i fontänen mitt på Stora Torget här i karlstad. Hade tänkt att lägga in någon bild här till allmän beskådan men det går tydligen inte.... Synd.

Och ja, jag beställde skorna! Kunde inte motstå frestelsen nu när jag för en gångs skull har pengar. Dessutom behöver jag ju ett par skor så helt onödigt var det väl inte.
Nu är det bara att vänta med spänning tills de dyker upp!

skor skor skor

Jag är på jakt efter ett par svarta adidas. De jag har är så nedslitna att det snart går hål i sulan och all stoppning i hälen har flytt. Så jag har surfat runt på sneakersnstuff och hittat eft par übersnygga!

Missy Elliot Classic Deluxe:


Missy Classic Deluxe

Hot Hot Hot! Vill ha.
Dock kostar de 999 :-

Hmm.. ska man köpa snygga skor och äta nudlar resten av månaden kanske?
Hungrig men lycklig!

quiz

Svart eller vitt? Svart.
Mjukt eller hårt? Hårt.
Homo eller hetero? Hetero. Men hånglar gärna med tjejer.
Höger eller vänster? Pass.
Stor eller liten? Stor.
Loket eller Oldsberg? Oldsberg, han ser sådär härligt äppelkäck ut.
Göteborg eller Stockholm? Göteborg, för de har Liseberg! Wiiie!
Landet eller storstan? Lagom stor stad? Okey, storstan om jag måste välja.
Kram eller puss? En låååååång kram och gos i soffan.
Vagn eller buss? Vagn. På ett trevligt tåg kanske?
Hyrfilm eller bio? Bio.
Gräs eller grus? Gräs.
Piggt eller opiggt? Piggt.
Pasta eller potatis? Potatis.
Tjänare eller tjäna? Tjäna.
Is eller mjukglass? Mjukglass.
Natt eller dag? Natt.
Felix eller Heinz? Heinz.
NK eller Myrorna? NK om jag hade budgeten för det...
Marsvin eller hamster? Allergisk.
Rakad eller orakad? Orakad. Sexigt med skäggstubb, speciellt på Thomas.
Biffig eller slank? Spela roll? 
Blåögda eller brunögda? Ett par snälla blå.
Popsnöre eller sportfåne? Popsnöre kanske?
Naken eller pyjamas? Pyjamas när jag sover ensam (kallt!). I sällskap, helst naken.
Linda Skugge eller Linda Rosing? Skugge.
Peter Stormare eller Peter Jihde? Stormare.  
Kaffe eller te? Kaffe.
Champagne eller ramlösa? Champange!
Se filmen Festival eller stirra in i en vägg 90 min? Se filmen Festival. Och skratta rått.
Bakispizza eller bakischirre? Vad är en chirre? Vi säger väl bakispizza då.
Förfest eller efterfest? Förfest.
Engångssex eller engångstallrik? Engångstallrik.
Plastbestick eller plastbröst? Plastbestick
7-eleven eller Pressbyrån? Pressbyrån. Lantis som jag är har jag faktiskt aldrig (!) varit på 7-eleven.
Glasögonorm eller linscooling? Båda! Beroende på humör och om ögonen kliar eller inte.
Plugga eller jobba? Plugga.
Planka eller pröjsa? Pröjsa.
Yngre eller äldre? Äldre.
Lång eller kort? Lång.
Om du träffar någon som du blir förtjust i och han/hon talar om för dig att han/hon är rasist/nynazist...Skulle du fortsätta dejta honom/henne? Nej.
Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? Det beror på vad det gäller. Är väldigt förlåtande när det gäller småsaker... men vissa saker går inte att förlåta helt enkelt.
Tycker du om ord? Ja.
Nämn namnet på en tennisspelare? Uhm.. Björn Borg? Fast han är väl lite gammal nu. Eller hon Anna som är ihop med Enrique Iglesias. Fast jag vet inte vad hon heter i efternamn... Och förresten, hon spelar inte heller längre. Pass pass pass!
Finns det någon du ogillar starkt? Ja.
Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? Konflikträdd. Men kan be jobbiga typer som grabbar min röv på krogen dra åt helwette!
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? Reder mig själv.
Är du svartsjuk? Hmm.. Ja, men inte sjukligt.
Vad gjorde du igår kväll? TV-kväll! Tittade på CSI, Hundra Höjdare, Seinfeld, Frasier och Kalla fötter. Sen somnade jag.
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? Ja.
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? Bokmärke.
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? Ja.
Tyckte du om att gå i skolan? Beror på. Lågstadiet, Mellanstadiet och Högstadiet = NEJ. Gymnasiet och Universitetet = JA.
Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? Att skriva uppsatser. Och bild.
Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? Idrott var väl ingen höjdare.
Minns du någon speciell person (lärare, kompis, annan personal) från din skolgång? Ja, många.
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? Ja, några få.
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? Ingen åsikt.
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? Mc Donalds. Been there, Done that!
Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående "Kom ut ur garderoben"? Skulle nog bli chockad om det t.ex. var pappa eller någon annan av den äldre generationen. Men jag skulle inte tycka sämre om någon för det.
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? Ja.
Tror du att vi är styrda av ödet eller har vi en fri vilja? Jag hoppas vi har en fri vilja. Men jag tror vi är styrda av lite allt möjligt som vi inte kan rå över t.ex. samhälle, kultur, media osv.
Vad är det första du tänker på när du vaknar? Snälla... bara fem minuter till!
Är du troende? Nja.
Ska kvinnor kvoteras till höga poster inom näringslivet? Ja, där det behövs.
Tycker du om stearinljus? Ja. Myys.
Använder du hårbalsam? Det beror på vilken frisyr jag vill ha.
När blir man vuxen? Vad är det?
Vilken färg har din tandborste? Chockrosa.
Har du lök i köttbullarna? Nej. Det närmaste köttbullar jag kommer är "Mamma Scans" ...
Hav eller sjö? Hav! Med massa vågor.
Har du någon skrivare? Ja.
Har du någon scanner? Nej.
Vad har du för väckarklocka? Mobilen.
Hur ofta klipper du tånaglarna? När de är för långa! :P
Har du hår på ryggen? Ja, fast det är fjun.
Har du betalat månadens räkningar? Nej, inte än.
Använder du hudlotion? Ja.
Har du åkt ambulans någon gång? Nej.
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? Saltlakrits. Gärna lakrisal eller djungelvrål!
Chips/ostbågar/jordnötsringar? Chips. Med dipp!
Tycker du om Dr Pepper? Nej.
Äpple eller Päron? Päron.
Äter du fiskbullar? Det händer.
Svettas du mycket? Nej, inte mer än någon annan tror jag.
När klippte du dig senast? Kanske någon månad sen? Det är alldeles för långt nu.
Vad kollade du senast hos doktorn? Mina allergier.
Har du fått riktig massage någon gång? Ja.
Tycker du om rökt kött? Ja.
Vilken är din favorit på Mc Donalds? Just nu: Pepper Jack menyn.
Mc Donalds/ Max / Burger King eller annat? Max. Grymma burgare och OSTSÅS! *dreggla*
Platt eller vanlig dataskärm? Vanlig. Tyvärr.
Vad har du för mobiltelefon? En knallröd Sony Ericsson. Har ingen aning om vad det är för modell.
Hur betalar du dina räkningar? Internetbank.
Dammsög du bakom soffan sist du dammsög? Jag har ingen soffa just nu.
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? Oreda.
Hur stor hårddisk har du? Har två, en på 28,6 GB och en på 19 GB.
Har du överkast på sängen? Ja, ibland.
Har du brutit något någon gång? Nej.
Vad är den värsta sjukdom du haft? Lunginflammation. Tänk dig att det gör djävulskt ont varje gång du andas, inte kul.
Har du blivit sövd någon gång? Nej.
Lever din mormor? Ja.
Har du varit med på TV? Ja, en gång när det var matstrejk på min skola i mellanstadiet. Jag och ett gäng ungar fick hoppa upp och ner och skrika "NER MED KOKA KYL". Det var roligt, tror inslaget var med i lokalnyheterna i alla fall.
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? Läsa minst 50 sidor i "Principles of Marketing".
Använder du tofflor? Ja.
Använder du morgonrock? Ja.
Är du en Besserwisser? Nej.
Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dagar sen? Ja om den inte luktar bäver.
Beskriv din humor: Simpsons, Seinfeld, Scrubs m.m.

bröstfixering?

Tjoho!
Nu har jag fått en fungerande dataskärm, underbart.
Har invigt den genom att spela Sim City 4 Deluxe hela natten och halva morgonen. Om det nu räknas som morgon när man stiger upp klockan tolv.... ;)

Sen har jag värmt en mexikansk tacopaj (mums!) som jag käkade framför "The Tyra Banks Show". Måste säga att det är det mest överskattade programmet just nu. Det är nog meningen att man ska bli rörd, men hur ska det gå till när Tyra ser så himla plastigt stelopererad ut? Nej, då föredrar jag henne i mitt favoritprogram istället "Top Model", som Dr Jekyll/Mr Hyde domare. Mycket mer intressant!

Har också läst min fina kursbok ”Principles of Marketing” ... Ett kapitel på 50 sidor så lite duktig är jag ändå. Dock hela 900 (!) sidor i boken så har en del till att läsa. Puh.

Bröst?
Thomas påstår att jag är bröstfixerad! (Se föregående blogginlägg)
Men vaddå? Är inte alla tjejer bröstfixerade? Som jag har förstått det är vi tjejer lika fixerade vid våra bröst som killar är vid sin ***.  Eller har jag fel?

1. Killar har ju den fula ovanan att grabba sig i skrevet titt som tätt. Förklaringen ska dock vara (enligt Thomas) att man måste "rätta till" där nere ibland eftersom att den kommer i kläm eller blir för varm. Men jag rättar ju till mina bröst hela tiden ju, när BH:n klämmer!

2. Killar får för sig att vara "lite roliga" med sin *** och göra helikoptern eller olla någonting. Ibland klämmer jag lite på brösten, för skojs skull, eller för att kolla så att jag inte har bröstcancer. Och på fester är ju brösten världens bästa partytrick!


bröst


3. ***ar och bröst förstoras på kliniker hela tiden. Vilket borde tyda på fixering fixering fixering. 

Tycker det här är fruktansvärt intressant! Snälla kommentera med era åsikter om ämnet!  
*fnissah*