jul jul jul

Jaha, och så var det den där julen.
Bara stress och ännu mer stress.
Tror inte jag orkar mer, som jag säger varje år. Snart sätter jag mig ner en jul och är tjurig och säger: jag vägrar röra på mig. Och hoppas att alla kommer till mig istället så att jag slipper resa runt.
Typisk skilsmässobarnsjul, stressa och vara alla till lags.
Fy faen.

Men lite mysigt var det ändå....
När jag fick sitta still.


Okey.. En sammanfattning.

22: Jag och Thomas hyr en bil. En liten Clio, det kändes som att köra en radiostyrd bil. I den slänger vi in lite saker som ska till min lägenhet i Karlstad plus julklappar. Sen blir det full gas ner till Karlstad, där alla saker slängs in i lägenheten och räkningar hämtas. Sedan direkt till Kil. Där åt vi tre middagar (!). Så jag proppade i mig mat tills magen stod ut som en fotboll och log tacksamt tills mina mungipor gjorde ont. Sen kunde jag inte sova på natten för att jag var så stressad.

23: Vi gasade ner till Ludvika igen. Bilen hyrs ju per dygn så vi var tvunga att vara framme innan tolv. Puh.
Sen fick vi skjuts med farmor och hennes respektive (Jack) till Sälen. Där vi möttes av pappa och min syster Madde.

24 - 27: Eftersom det inte är någon snö i Sälen blir det väldigt mycket sällskapsspel. Bland annat: Race, Rappa Kalja, Monopol, Yatzy och Rökker. Mycket snaps, jägermeister. irish coffey och öl blir det eftersom pappa verkar tycka att en riktig fylla hör julen till. Sen är det såklart orgier av julmat, Kalle Anka och julklappar. Och allt är som det ska vara! Mycket skratt och prat och inga gräl med släkten. Tjoho! Men jag och Thomas ryker ihop istället, vilket inte är helt lätt när man är i en liten stuga full med folk. Så det blir väl att stoppa undan och bita ihop. Suck. Pappas respektive (Gry) kom inte förrän den 27:e. Men det var kul att träffa henne en snabb sväng i alla fall.

28: Vi får skjuts med farmor, Jack och Madde ner till Ludvika. Resan blir ovanligt lång eftersom att pappas nya bil krånglar hela vägen. Och jag känner mig så irriterad att jag skulle kunna spricka. Ungefär där tar allt tålamod med släkten slut. Låt mig vara ifred!! Bilen lämnas sedan in på verkstad i Ludvika.
Trots mycket krångel hinner jag fika med Åsa, Stefan och Stina. Vilket var hur trevligt som helst, önskar bara att jag hade haft tid att umgås mer.

29: Idag har jag handlat julklappar samtidigt som Thomas (gullet!) gjorde tvätten. Han gav mig också frukost på sängen, jag är så bortskämd. Stressade iväg med klapparna till mamma. Hann umgås lite med henne och hon var... helt okey. Tog en kopp kaffe och kallpratade. Tricket är att inte gå in på någonting personligt överhuvudtaget. Ingen ångest där, iallafall den här gången. Eller jo, hon påminde mig om att jag borde ha dåligt samvete över att jag inte har hälsat på min bror i hans nya lägenhet än. Men då sa jag att jag faktiskt knappt hade haft tid att vara i Ludvika den senaste tiden, och då blev hon tyst (!). Underbart. Och efter det gick jag ut och åt middag med Thomas, Kjell, Johanna och Asmola. Vi åker nämligen till Sälen, igen, imorgon för att fira nyår. Detta skulle ju planeras givetvis, över grekisk sallad och en kall öl :)

Julklappar: Sims 2 + uppdateringarna Studentliv och Djurliv. Läppglans: Lancome Juicy Tube i färgen Fraise. Pengar. Två dammsugare (!), ska byta den ena mot någonting annat... Presentkort på Fint Under i Ludvika, äntligen bh:sar i rätt storlek! Röd, gosig, filt.
Hmm.. det kanske var mer, men jag kommer faktiskt inte ihåg allt just nu.

Sååå...
Nästa gång ni hör någonting av mig är det ett nytt år!
Och mitt nyårslöfte i år är att bli mer organiserad, att börja spara och att börja träna.
Vi får väl se hur det går med det, borde väl kunna lyckas med en av tre iallafall?

outsider

outsider

Roligt
high-school test!

SNÖ

Äntligen!
Bara några centimeter, men ändå. Älskade snö.
Lite mer i Sälen hoppas jag?

Snart är det dags för lite hockey också. Färjestad - Brynäs, om jag inte minns fel. Ska bli kul :)

Igår skrev jag ett väldigt känslomässigt inlägg. Tänker nog inte publicera det här, för det blev lite väl privat. Mycket ilska och sorg, mer än jag trodde att jag kände faktiskt. Blev en del tårar och ångest igår vilket får mig att inse att jag kanske inte har kommit så långt i år som jag trodde...

Men det här är ungefär vad jag skrev, har censurerat bort det värsta:

Är det tillåtet att säga upp kontakten med sin mamma?

Jag gjorde ett val förra året när jag mådde som sämst: att sluta umgås med människor som får mig att må dåligt. Det var nödvändigt just då eftersom jag kände mig nertyngd av hela världens bekymmer och mådde för psykiskt dåligt för att kunna ta hand om andra människor. Meningen var också att jag inte skulle få skuldkänslor för detta, men hur gör man? Mammor är ju expert på skuldkänslor. Känslomässig manipulering är vad det är, men frågan kvarstår ju eftersom det inte anses vara normalt att inte vilja umgås, prata med eller bry sig om sin egen mamma....

Jag orkar inte ta konflikten, för bara åsynen av henne får mig att darra av skräck. Min psykoterapeut tyckte att vi borde gå i familjeterapi, men jag vet att hon aldrig skulle erkänna att hon gjort någonting fel. Har aldrig hört min mamma säga förlåt till någon någonsin. Och har sett henne gråta totalt två gånger under 22 år. Kall som sten, fruktansvärt skrämmande. Har försökt ignorera henne, men jag vill ju träffa mina lillebröder till jul så då måste man ju ringa. Och då får man: Dig ser man ju aldrig till! Du hör aldrig av dig! Varför har du inte hälsat på din bror? Du måste hälsa på din bror! Farmor Stina är här nu, du måste komma hit för det kan vara sista gången du ser henne!

Och i normala fall är jag ganska bra på att skaka av mig, men det hon säger nyper sig fast som nålar i hjärtat och får mig att totalt bryta ihop.

3:e advent

advent



Veckan i kort:

+

Ludvika. Skönt att vara sambo igen!
Pynt. Härligt att tända ljus och hänga glitter överallt.
• Thomas säger att jag ser ut som "ett litet barn dagen före julafton". Och det stämmer nog, jag tycker faktiskt om julen innerst inne. Om det inte vore för all stress.  
Julmat. Thomas har gjort skinka! Och sen blir det mer gottigheter, julen är verkligen matens högtid. Väger nog 5 kilo till när den är över.
Sagan om ringen maraton i lördags, med glögg och skinkmackor. Hur mysigt som helst.
1209 sidträffar på min blogg hittills. Jag är imponerad.

-

Vädret. Ge mig lite snö till jul, snälla?
Julångest. Hur ska jag hinna umgås med alla? Hur ska jag ha råd att köpa klappar till alla? Jobbigt.
Tentaångest. Hur ska jag kunna vara överallt samtidigt OCH njuta av julen OCH plugga till tentan. Minst sju böcker att läsa över julen. Puh. Nästa år bojkottar jag julen och ligger på en solig strand hela julen och vilar istället.
Festen på lördagen, efter sagan om ringen maratonet. Hade ont i huvudet, var trött och kände mig fruktansvärt uttråkad. Gick dit och planerade direkt hur jag skulle kunna ta mig hem så fort som möjligt. Inte kul.

tevefasa

Som sagt, jag måste hålla mig borta från teven!  Har följt Top Model så jag har inte haft tid att se OC på ett tag, men Thomas har bränt de missade avsnitten på dvd. Tittade nyss på sista avsnittet, säsong 3. Avsnittet där Marissa dör. DÖR! Sorgligast ever.
Snyftkalas i soffan som vanligt.


Blev så upprörd att jag blev tvungen att städa lägenheten!

Jobbigt, men nu är det fint i alla fall.


Och julgranen är jättefin. Även om den är av plast.


quiz 3 - fjollquizet

Längd: 175 cm.
Vikt: Okey, här kommer den bistra sanningen! *hämtar vågen* 61,2 kg! Det går stadigt uppåt. Suck. Måste börja banta! Eeehhh.. efter jul.
Favoritkändis: Brad Pitt. För att han är så snygg fast han är nästan lika gammal som farsan.
Skostorlek: 37 eller 38.
Hårfärg: Tråkbrunt.
Ögonfärg: Ljusgröna, med lite stänk av gult och brunt.
Favoritfilm: Sagan om ringen triologin. Eller Star Wars triologin.

Favoritskor: Mina svarta, Missy Elliot designade Adidas sneakers.
Drömjobb: Karlstads bästa fastighetsmäklare!
Favoritbutik/Sverige: IKEA.
Favoritbutik/utomlands: Vet ej.  
Favoritkaffe: Vilket som helst, bara det inte är för svagt.
Ebba eller Sofi: Sofi. Ebba är hemsk.
Favoritstövlar: Mina svarta, högklackade, läderstövlar med snörning sk. mormorsskor. Hur söta som helst.
Hur mycket lägger du i månaden på kläder: Cirka 1000 spänn. Ibland mer, ibland mindre.  
Hur många skor har du: Tre vinterskor, tre sneakers och cirka 4 (?) sommarskor. Så ungefär 10 stycken blir det nog.
Louis Vuitton eller Gucci: Louis Vuitton.
Kilklack eller stilett: Båda är snygga.
Favoritdesigner: Inte nog insatt i designvärlden tror jag.
TV-program: Simpsons eller Scrubs är bäst.
Drömutseende: Mitt eget, minus fem kilo fett.
Fulaste plagget i din garderob: Har ett par vita syntetbyxor med guldtext (!!!) som jag köpte på Malta. Why oh why?
Klänning eller kjol: Kjol.
Favorittidning: Cosmopolitan.
Länder du varit i: Sverige (såklart), Norge, Danmark, Finland, Estland, Tyskland, Spanien, Portugal, Grekland, Malta, Bulgarien, Belgien och Frankrike.
Favoritplats i hela världen: Där Thomas är. Gull gull. ♥
Favorithändelse i ditt liv: Åh, jag vet inte. Det finns så många.
Husdjur: Nu: dammråttor. I framtiden: en eller flera Bichon Frisé.
Drömbil: En röd och snabb, med jevligt bra högtalare så att jag kan spela musik på högsta volym!

älskade, hatade ludvika

Nu kommer jag att hänga i Ludvika i nästan en månad! I alla fall till min nästa tenta, 11:e januari. Själva julaftonsdagarna blir i Sälen och en sväng drar vi till Thomas släkt i Kil, men annars är det: Ludvika, Ludvika, Ludvika. Staden som gud glömde. Typ.

Det är alltid samma sak när jag rullar in med tåget till Ludvika. Allting är som det alltid är. Man tror av någon konstig anledning att någonting ska ha förändrats medan man är borta, men tiden står still. ABB, Åhlens, Bibblan, Kyrkskolan, Gallerian, Guldfynd, Minigolfbanan, Grand och BK:s står på sina platser. Släkt, vänner, fd. vänner, fd. klasskamrater, fd. pojkvänner, hatobjekt och bekanta dyker upp när man minst anar det. Och alla vet att jag är: Malin Johansson som är dotter till Ralph Blommé och Christina Johansson Linder.  Men lite skönt är det ändå. Man vet exakt vad allt finns och vad alla heter.
Underbart? Tråkigt? Bryr mig nog inte så mycket nu när jag inte bor här längre. Tror det är hela grejjen: Ludvika är staden som man älskar att hälsa på, men absolut inte vill bo i. Bor man här så är det som att kvävas långsamt. Bor man inte här är allting gulligt och charmigt och man kan tänka: "Här lärde jag mig att cykla (på Thomas innergård faktiskt!)". Eller: "Här fick jag min första kyss (Skyttegatan)". Nostalgi.

Anyway, idag julhandlade jag. Fick med mig en julklapp till farmor och kollade ut en plastjulgran och lite pynt som jag och Thomas ska handla i morgon för att göra lägenheten lite mer julig. Sen studsade jag in på Blåklockan och köpte mig två julblommor: en vanlig julstjärna och en liten söt keramiktomte som håller en julstjärna och en liten gran i sin julklappssäck. Sen har jag givetvis satt fram två elljusstakar: en röd, vanlig i vardagsrummet och en silvrig, lite flashigare i köket.  En vanlig vit ljusstake fick vara på vardagsrumsbordet så att vi söta två kunde äta middag till levande adventsljus. Åh vad jag önskar att jag hade en kamera så att jag kunde ta kort på allt det fina! Älskar att pynta! Det borde finnas mer pyssliga årstider.

Men... det absolut bästa med att vara här i (nästan) en månad är att jag får vara lite sambo igen. Trivs så himla mycket bättre när jag får vara med Thomas. Kan sova ordentligt, äta ordentligt och tänka ordentligt. Behöver inte nojja om en massa onödiga saker som att jag är tjock eller ful eller att allt ska gå åt helwette. Jag kan bara njuta av att pyssla, laga mat, pussas och titta på Thomas nya widescreen TV med hemmabiosystem.  







I det här inlägget har jag nämnt Thomas namn totalt 6 gånger.
Fan, jag har blivit en sån där tjej som jag svor på att aldrig bli.
En tjej som är äckligt lyckligt kär.
In your face! Haha.


ingenting fungerar!

Inflyttningsfesten var helt underbar! Mina klassisar hade köpt en massa snacks och jag hade gjort en grym malibu&jos bål. Sen gick vi ut och skakade rumpan på arena. Hade roligare än jag har haft på evigheters evigheter :)

Teknikens under!
Tyvärr kraschade hela hårddisken när jag skulle byta låt på festen.
Tekniken har vänt sig emot mig, sen jag flyttade till Karlstad har:
1. En datorskärm brunnit upp
2. mobilen blivit stulen
3. som sagt, hårdisken kraschat.
Drygt.
 
Anders (Thomas bror) var snäll nog att installera Windows XP på min nyinköpta hårddisk. Men givetvis måste moderkortet (?) och ljudkortet installeras också och jag har inga cd-skivor som kan ordna detta. Det leder i sin tur till att jag inte kan få igång internet än och bloggandet får vänta ett tag.
Sitter i skolan nu, men här är internet så segt att jag knappt kommer in på bloggen.
 
Allting kommer att lösa sig givetvis, men det känns som det kommer att ta en mindre evighet.
Så ha tålamod!

Förra veckan var kaos. Ingen dator, inget internet, inga spel = en mycket mycket uttråkad Malin. Har tittat på TV dygnet runt när jag inte varit i skolan eller jobbat på caset jag ska lämna in idag. I torsdags insåg jag att mina pengar sinat, så jag gjorde mitt livs första budget! Vuxenpoängen bara trillar in. Tyvärr var det så hemskt att räkna pengar att jag grät hysteriskt i flera timmar. Att leva i verkligheten och planera framåt är väldigt känslomässigt ansträngande för mig. Mina glidardagar är över, nu blir det bröd och vatten i tre år framöver! Känns hårt att behöva kämpa i tre år och sedan kämpa för att få ett jobb och sen när jag får jobb, kämpa för att få in pengar. Och sen, möjligtvis, starta familj när man är 30 dvs. gammal! Hatar studentslitet, jag vill ha pengar. Kan lika gärna erkänna det nu: i am a material girl!