åhfaen

Men vad jag är duktig!
Plugga som en tok i en och en halv vecka. Sedan gå in i tentasalen, titta på frågorna och tänka: "helwette". Och gå ut igen, först av alla.
Det är inte ens ett svårt ämne egentligen, vi har haft många värre nu i tvåan och de har jag klarat ju.
Omtentan är i juni också, jättepraktiskt precis när jag börjar jobba.
Mmmmghaaaaa.

kom i håg flickor: det kroppsliga förfallet börjar vid 20!

113441-72

Ja, ni ser ju hur illa det är!

Igår var jag på hudkonsultation för Mary Kay. På frågan om vad min hudrutin är, svarade jag: "Tvål och vatten och lite nivea". De tittade mycket skeptiskt på mig! Detta var alltså första gången på 23 år som min hud fick lite uppmärksamhet. Har inte ens köpt en ynkans ansiktsmask på hm. Jag blev skrubbad, peelad, solskyddad och insmord i ansiktet. Och sen blev det också foundation, läppbehandling, handbehandling och en helt underbar snygg mascara. Plötsligt känner jag ett starkt behov av alla dessa produkter, men skulle jag köpa alla skulle det väl bli lite ca: 3000 spänn dyrt. Det gick tyvärr inte att fånga på bild hur fint det blev, detta var ett försök men min mobilkamera är inte så bra. Det mest imponerande var att mina svarta påsar under ögonen samt sårfnas på fingrarna som av ett mirakel försvann! 

Så någon som känner för att sponsra en fattig student?
Dagens i-landproblem: det är hutlöst dyrt att försöka se glamourös ut!

this is the shit

Denna har jag stulit från åsa!

» Namn: Malin
» Smeknamn: Mowli (enbart från åsa), Malinka
» Status: What?!
» Tillstånd: Trött/sliten/glad. Var ute och slirade igår och det var underbart roligt!
» Går/skagå/hargått för linje: mediaprogrammet i malung för hundra år sedan. Sen dess: komvux i ludvika, psykologi a i umeå, naturvetenskapligt basår i borlänge/falun samt fastighetsekonomiprogrammet i Karlstad. Phew.
» Framtidsplaner: Superframgångsrik mäklare/mamma med cash.
» Ögonfärg: Grön.
» Hårfärg: Tråkbrun.
» Vikt: 60 kg.
» Längd: 175 cm.
» Tv: Äh fan jag tittar väl på allt egentligen. Men jag älskar: Dexter, Scrubs, Simpsons, Futurama, TopModel över allt annat.
» Böcker: Mest Folke Grauers just nu dvs. studielitteratur.
» Senaste inköp: Ohyggligt dyr men god hamburgare med chilisås och nachos på Pitchers samt två stora cola med is.
» Mat: Se ovanstående svar. Mmmmmm....

vem..
» älskar du:
Thooooooooooooomas.
» avskyr du: Ebba von sydow och Carolina Gynning (dialekten: ghaaaaa!).
» hånar du: Blondiner (obs! linda rosing typen, ej alla som råkar vara blonda) och män.
» delar du mest minnen med: Bra fråga!
» längtar du mest efter: Thomas!
» vill du helst slippa: Folke Grauers. Han börjar bli tjatig nu.
» stör du dig på: Tonårsbrudarna som skriker/sjunger/skrattar/spelar hög musik på bussen/tåget.

vilken..
» tidning läser du: Cosmopolitan, Aftonbladet och Metro. Detta får mig att framstå som ganska ytlig, vilket är helt sant.
» buss åker du oftast: De oranga Karlstadbussarna.
» fråga ställer du oftast: Vad gör du? Hur är det?
» dag föddes du: 28 augusti 1984.
» årstid föredrar du: Vår&sommar.
» stad/by är du uppväxt i: Ludvika, metropolen i Dalarna.

vad..
» gör du nu: Pluggar till fastighetsekonom/mäklare, åker till Ludvika och hälsar på Thomas så ofta som möjligt, festar&umgås med vänner osv osv.
» gör dig till en bra människa: Jag är grymt lojal och snäll mot de som förtjänar det. Säger aldrig nej till att hitta på någonting med vänner. Jag ringer alltid tillbaka, är alltid punktlig och gör det jag sagt jag ska göra efter bästa förmåga. Kort och gott: ordentlig!
» gör dig till en dålig människa: Kort stubin och jevligt lättirriterad (men döljer det väl hoppas jag?). Högljudd!
» anser andra är din bästa egenskap är: Åh jag vet inte, vågar inte fråga?
» har du lyssnat på idag: Thomas, Stefan och Therese på Pitchers. Sedan dess: tystnad.
» äger du för skor: Ungefär 15 stycken kanske? Många nerslitna och gamla som ska slängas/klackas om/putsas kan tillläggas.
» vad har du för storlek i skor: 37 är för litet och 38 är för stort. Så förmodligen 37,5.
» har du på dig: Blåjeans, svart linne, knallorange t-shirt.
» ska du göra nu: Kolla igenom futuramaboxen eller renskriva skolanteckningar? Hmmm.
» tror du på: Lagen om alltings jävlighet.
» tror du inte på: Karma.

åsikt om..
» politik: Vågar inte yttra det högt, jag är inte så politiskt korrekt.
» kött: Är gott.
» feta människor: Återigen är jag inte så pk. De är äckliga! Så. Då var det sagt. (OBS! Med feta människor menar jag typ USA-feta. Jag ogillar inte normaltjocka och mulliga människor).
» distansförhållanden: Längtan. Underbart/Hemskt.
» exflick/pojkvänner: Bör undvikas.
» janet jacksons bröskkupp: Allvarligt talat, vem bryr sig? Vill en superplastikopererad läskig 40plussare flasha brösten så varför inte?
» då säger vi så då? Yes.


mohahah


Take the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz.


en jevla dag

Ibland är det en sån där dag.


1. Vaknade jag helt klart på fel sida. Hade drömt mardrömmar där jag slogs med en bebis på armen mot en galen narkoman. Han skulle döda hela min familj och det hela var jätteverkligt och jättehemskt. Vaknade svettig och panikslagen.


2. Duscha, kleta mousse, föna, spraya, plattånga, silkglosswax = ca: 40 minuter. Och likförbannat är det blötsnöregnblask ute som gör att håret krullar sig. Ghhaaaaaa.


3. Hatläraren på skolan som irriterade mig mer än någonsin. Han är allmänt hemsk och otrevlig och säger alltid "ni ska ju bli mäklare, det här ska ni kunna!" eller "herregud, och ni ska bli mäklare". Suck.


4. Efter lektionen fortfarande: blötsnöregnblask. Planen var ju att jag skulle handla lite mat i kronoparken, men ville inte bli helt sjöblöt, så det blev att jag köpte det nödvändigaste på pressbyrån. Givetvis trasslar jag in mig i paraply, vantar och kasse utanför och tappar kassen. Mjölken går sönder. Mjölk överallt, på byxorna, på marken, i kassen. Mrrrghhhhhhhha.


Så resten av dagen satt jag hemma och surade.


Men... bra saker: På fredag kommer Stefan hit och vi ska fika med Stina samt nörda oss framför Futuramamaraton och ostbågar. På lördagen blir det tacos och partaj hos Stina, girlsen är inbjudna också. Det kan nog bli hur kul som helst! :)


hört på bussen

Kunde inte låta bli att tjuvlyssna på bussen som vanligt.
Bara jag som gör detta? Vem vet.
Roligt är det i alla fall.

Brudarna 20-something:
- "Men vem faen rakar benen på vintern?! Det är ingen som ser juuu!" (högljutt)
- "Men din pojkvän?"
- "Ääääähhh"


Helt rätt! Killarna ska också lida på vintern!

Grabbarna 20-something:
- "Ja, hon ser ju ut som en helt ny person nu!"
(om tjejen som fått nytt jobb)
- "Vaddå?"
- "En helt glöd i ansiktet liksom, den hade hon inte tidigare. Det märks att hon gillar det hon gör"


Aaaaaw. Killar kan prata känslor tydligen, haha.

Och sen den söta hemmapappan med tvillingbäbisar i vagnen. Jättesött och bra att killar tar ansvar. Men vad är det med den äldre generationen (läs tant)? Så fort de ser en MAN med en bäbis, och i detta fallet två (sensation!), så ser de ut som att de ska dö av tacksamhet. "Åh, en kille som tar hand om barn, Åh, en kille som tar ansvar, Åh så underbart". Man bara ser hur de lyser upp och ler och frågar killen en massa konstiga frågor som: "Åh, vart ska ni? Åh, vad ska ni göra där då? Så trevligt, så trevligt" Får tjejer denna credit när de uppfostrar barn? Nej, de anses jevligt konstiga om de inte vill göra det. Och får sura blicken om ungen så mycket som piper. När de har krystat fram bäbisar genom att spräcka hela heligheten. Så. Nu fick jag det sagt. Har stört mig på det länge.


dagens gnäll: jag är sjuk

Jaha, nu har man varit hos farbror doktorn och pratar om mina näsbesvär.
Lite pinsamt sådär: "Hej doktorn, jag är däppt i däsan"

Till saken hör att jag har varit täppt i ungefär ett år, har prövat alla huskurer , nässprejjer och allergimediciner som finns. Thomas har sagt i säkert ett halvår: "Malin, gå till doktorn!!!" Och då har jag svarat: "Hmmm... ja, men det går säkert över. Hmmm... ja, jo jag ska" och inte gjort det". Till saken hör att jag har också haft lite problem med lock i öronen i två år (!!) som jag inte heller kollat upp. Jag är nämligen lite rädd för doktorer, att de inte ska ta mig på allvar och så. I Dalarna verkar det vara standard att bli utskälld eller ignorerad av läkare. Speciellt om man kommer dit med "småsaker". Tur man är i Värmland nu då! Doktorn var genomsnäll.

Så jag har (förmodligen) vatten bakom trumhinnan på höger öra, vilket ger hörselnedsättning. Detta plus näsan med allergisk rinitis och möjligen polyper. För att få allt detta bekräftat, dvs. få kameror upp in näsa och öron, måste jag till en öron-näsa-hals specialist, men det kan ta månader att få komma dit :/ Så det är väl bara att gå omkring som en heltäppt halvdöd idiot tills dess...

Det värsta är väl inte det egentligen utan att allt smakar vadd. Jättebra diet (haha) i alla fall! Förutom att så fort jag nästäppan lättnar minsta lilla trycker jag i mig mat för att jag är desperat efter smaker. Tänk en glass en sommardag... mmmmm...

Och det där med att gå till doktorn kostar: 150 spänn för att få konstaterat vad man kanske har och få en remiss samt 500 spänn (!!!) för kortisonnässpray. Där sprack den här månadens budget också, vi studenter har inte råd att bli sjuka. Därför tackar vi gudarna för sparkapitalet!