jag är sämst i världen

Skatterättstenta om 2,5 dagar.


Varför kan jag inte bara fatta det här snart?
Det känns inte så trevligt att jag inte ens har en aning om vad jag håller på med. Jag läser och läser och läser tills det snurrar runt i huvudet utan att det känns som att någonting fastnar.
Är alldeles yr och förvirrad och orkeslös.
Poor me.


Ska träna idag, då får jag ett litet brejk i alla fall.
Och i övrigt får jag se fram emot lite tokfestande i helgen!
Har ju varit nykter i tre veckor och klättrat på väggarna för att jag är så rastlös. Suttit ensam hela helgerna och pluggat, tittat på idol och tryckt i mig godis.
Och en tenta måste ju såklart firas/sörjas med lite alkohåååål.


det är jobbigt nu

Jag har bara sovit 3 timmar inatt.
Jag är frusen, förbannad, sliten, grå, ledsen och ful.

De få timmar jag sov drömde jag en mardröm. Jag och Thomas köpte ett hus tillsammans. Först var det perfekt och hur vackert som helst med stora fönster, öppna ytor och vackra trägolv. Men så fort vi skrivit på alla papper och mäklaren försvunnit började det regna. Halva taket sprack upp så att regnet kom rakt in i huset och förstörde allting. En massa hönor invaderade trädgården så att allt började lukta hönsskit. Köket som först sett underbart ut, var plötsligt ett snorgult 80-talskök med fula plasthandtag. När jag skulle somna fick jag göra det utan Thomas som var på jakt efter den försvunna mäklaren, och då bröt sig en främmande man in i huset. Och allt jag kunde tänka i hela drömmen var: "Kan det här räknas som ett dolt fel eller var det min undersökningsplikt att upptäcka felen? Kan jag häva köpet? Måste vi ta hutlösa lån på ett hus som inte ens går att bo i? Kan vi reparera huset och sälja det inom 5 år och få en fin kapitalvinst samt göra avdrag för förbättrande åtgärder?" En hel del skatterättsliga frågor blandat med lite annan fastighetsekonomi virvlade hysteriskt runt i min skalle tills jag i paniksvett vaknade 05.00. Och sen gick det såklart inte att somna om.


Jajamensan, snart är det dags för tenta!!
12 dagar kvar.

Allt jag vill just nu är att dricka en stor kopp te, krypa ner i sängen, kika på teve och kanske slumra till lite....

rolig tisdag

Jag gastar: "Faen, jag fick lock för ena örat!"
Linnea svarar: "Sätt ett lock på det andra då!"

Hihihihihih. *fniss fniss*


Ibland blir man sådär sjukt övertrött på eftermiddagen när man har varit hela dagen i skolan och sysslat med skatterätt. Då är ens humor på topp!

träna träna träna

Min arm skakar när jag försöker lyfta vattenflaskan till munnen. Så ska det kännas efter ett bra träningspass!

Har varit duktig och tränat minst två gånger i veckan de senaste veckorna. Men jag siktar egentligen på tre gånger, så det vore fint om jag lyckades med det snart. Och jag har ätit sallad sallad sallad och idag har jag druckit en liter vatten (!). Jag som aldrig dricker vatten.

I måndags var det omtenta som gick bra (?), kanske. Jag hoppas och håller tummarna för att den gick bra eftersom jag verkligen hade läst på ordentligt den här gången. Efter omtentan åkte jag till IKEA och köpte taklampa, gardiner, vas, diskborstar, kökshanddukar och fotoramar. Så snart kan det kanske börja se lite trevligt ut i min lägenhet hoppas jag. Efter allt shoppande åt jag en IKEA korv med läsk, bara 5 spänn. En mycket bra affärsidé tycker jag, för man blir sjukt hungrig av att shoppa! Sedan tränade jag och efter det sov jag 10 timmar i streck! Hur skönt som helst. Det känns som en stor tyngd har försvunnit efter tentan, den gjorde verkligen att jag kände mig helt förstörd i flera veckor.

Det är fest i min korridor och jag är inte bjuden.
Fy så elakt!